mandag den 5. marts 2012

Bayersk pølse 1

Bayersk pølse 1
Ingredienser
1 1/2 kg magert svinekød
1 kg spæk
65 g salt
1 tsk. salpeter
1 tsk. st. peber
1/2 tsk. st. nelliker
1/2 tsk. allehånde
1 tsk. sukker

Fremgangsmåde

Kød og spæk hakkes 8 gange gennem kødmaskinen, æltes med krydderier og suppe til en lind grød, stoppes derefter i smalle medistertarme (helst i lammetarme, men de er meget dyre). Tarmen drejes et par omgange for hver 12 cm skiftevis til venstre og højre side og må ikke fyldes for stærkt.
Pølserne saltes ca. 5 timer i mættet saltlage, aftørres og hænges i lufttræk 1 døgn, før de røges 1 døgn. Holder sig i den kolde årstid kun ca. 1 uge. Ønskes de opbevaret længere, kan de henkoges.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar