søndag den 4. marts 2012

Koldrøgning af svinemørbrad

Koldrøgning af svinemørbrad

2 svinemørbrader (Venner og familie vil gerne have en af dem)
½ kg. salt
50 gram sukker

Læg et lag salt i bunden af et rustfrit stålfad og læg mørbraderne på, således at de ikke rører hinanden. Bland resten af saltet med sukkeret og dæk mørbraderne med det.

Stil dem koldt i 5 døgn og tag dem så op og skyl saltet af dem.

Bind dem op med kødsnor i den tynde ende og hæng dem til tørre i 7 døgn.

Herefter koldrøges de ved 20 grader i 24 timer. Så er de klar til brug.



Tip:

Kalve- og oksemørbrad kan saltes og røges på samme måde.
Saltningstiden er 1 døgn pr. cm. af mørbradens diameter.
Tørretiden skal evt. forlænges lidt.

Koldrøgningstiden er ca. 5 timer pr. cm. af mørbradens diameter.

1 kommentar:

  1. Hvor hænger man dem til tørre, er det køligt eller hvordan

    SvarSlet