2 svinemørbrader (Venner og familie vil gerne have en af dem) |
½ kg. salt |
50 gram sukker |
Læg et lag salt i bunden af et rustfrit stålfad og læg mørbraderne på, således at de ikke rører hinanden. Bland resten af saltet med sukkeret og dæk mørbraderne med det.
Stil dem koldt i 5 døgn og tag dem så op og skyl saltet af dem.
Bind dem op med kødsnor i den tynde ende og hæng dem til tørre i 7 døgn.
Herefter koldrøges de ved 20 grader i 24 timer. Så er de klar til brug.
Tip: |
Kalve- og oksemørbrad kan saltes og røges på samme måde. |
Saltningstiden er 1 døgn pr. cm. af mørbradens diameter. |
Tørretiden skal evt. forlænges lidt. |
Koldrøgningstiden er ca. 5 timer pr. cm. af mørbradens diameter. |
Hvor hænger man dem til tørre, er det køligt eller hvordan
SvarSlet