tirsdag den 6. marts 2012

soltørrede tomater og jalapenos frankfurter

soltørrede tomater og jalapenos frankfurter

1500 gr. hakket svinekød ca. 16%
500 gr. hakket oksekød ca 16%
8 dl. isvand
2 æg
150 gr. mel
20 gr. tørmælk
8 gr. hvid peber
8 gr. paprika
4 gr. cayennepeber
10 gr. løgpulver
2 gr. kardemomme
1 gr. ingefær
2 gr. koriander
4 gr. muskatnød
2 gr. druesukker
10 gr. fosfat (bindemiddel)
50 gr. salt/nitritsalt
150 gr. soltørrede tomater
80 gr. jalapenos

Man kan med fordel lave en større krydderiblanding, så man ikke hver gang skal til at finde og måle så mange krydderier.

franks01_0204.jpg


Det halvfrosne kød skæres i stykker, så det kan hakkes et par gange mere.

franks02_0204.jpg


Det hakkede kød kommes i en røreskål.

franks03_0204.jpg


De soltørrede tomater hakkes fint. Jeg bruger min foodprocessor til det.

franks04_0204.jpg



Det samme gøres med jalapenos

franks05_0204.jpg


Det kommes i kødet, sammen med krydderiblanding og æg. Der røres stille rundt, mens vandet stille og roligt tilsættes. Til sidst tilsættes salt, og når farsen har en blank overflade er den klar til stopning.

franks06_0204.jpg


Min foretrukne tarm til frankfurter er svinetarm 28-30 mm., men hvis man kun har medistertarm 32-34 mm liggende, kan det sagtens bruges. Dog bliver det jo så nogle tykke basser.

franks07_0204.jpg


Pølserne drejes af i den ønskede længde. Jeg synes det er passende med ca. 20 cm, og de hænges ud i en forvarmes røgovn, ved ca. 70 grader.

franks08_0204.jpg


Der hænger de ca. 20 minutter og tørre, så de er klar til at modtage røgen. 5 dl. bøgesmuld placeres i et stykke sølvpapir, der næsten lukkes til, og så placeres på briketterne. Der går lige 5-10 minutter inden det begynder at ryge, og så røger det op mod 60 minutter.

franks09_0204.jpg


Derefter koges pølserne ca 20 minutter i max 80 graders varmt vand. Mærk på pølserne, om der er faste i det. Hvis de er det, er de klar.

Frankfurter lynafkøler jeg ikke, men lader dem hænge og tørre ved egen varme. Det gør, at røgfarven fordeler sig meget pænt.

franks10_0204.jpg


Og så er det jo bare at grille et par stykker, og så nyde et godt hjemmegjort produkt :-D

franks11_0204.jpg

Ingen kommentarer:

Send en kommentar