Varmrøgning af Torskefiletter
Start med at filettere Torsken (se billedserie nederst på siden). |
Når Torskefiletten er renset, tørsaltes den. |
Tørsaltning: Gnid filetten ind med groft salt og sukker, mest på den tykkeste del. |
Tørsaltningstid: 8 timer. |
Torskefiletten tages op, skylles godt og tørres med køkkenrulle. |
Derefter lufttørres den i 2 timer. |
Ovnen opvarmes til 40 – 50 grader og Torskefiletten lægges på en rist, efter den er penslet med f. eks. majsolie. |
Derefter hæves temperaturen gradvis til den når |
De 80 – 90 grader holdes i 15 – 20 min., derefter dæmpes flammerne og der kommes røgsmuld på, så temperaturen kommer ned på 60 – 70 grader. |
Der røges herefter i ca. 1 time. |
Filetering af Torsk:
| |||
| |||
| |||
| |||
|
Ingen kommentarer:
Send en kommentar