mandag den 5. marts 2012

Varmrøgning af Torskefiletter

Varmrøgning af Torskefiletter


Start med at filettere Torsken (se billedserie nederst på siden).
Når Torskefiletten er renset, tørsaltes den.
Tørsaltning: Gnid filetten ind med groft salt og sukker, mest på den tykkeste del.
Tørsaltningstid: 8 timer.
Torskefiletten tages op, skylles godt og tørres med køkkenrulle.
Derefter lufttørres den i 2 timer.

Ovnen opvarmes til 40 – 50 grader og Torskefiletten lægges på en rist, efter den er penslet med f. eks. majsolie.
Derefter hæves temperaturen gradvis til den når 80 – 90 grader over en periode af 10 min.
De 80 – 90 grader holdes i 15 – 20 min., derefter dæmpes flammerne og der kommes røgsmuld på, så temperaturen kommer ned på 60 – 70 grader.
Der røges herefter i ca. 1 time.



Filetering af Torsk:

1. Skyl Torsken godt og skær hovedet af bag gællebenet.
2. Skær filetten løs langs ryggen.
3. Når du når halestykket, stikker du kniven igennem og løsner filetten her.
4. Vend kniven og skær filetten helt løst i hovedenden. Gentag på modsat side.
5. Befri herefter Torskefiletten for den midterste benrad og den er klar til saltning.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar