Varmrøgning af Sild
Start med at fjerne øjnene. |
Når Sildene er rensede, lægges de i en saltlage. |
Lage: 1 liter vand, 150 gram salt og 3 skefulde sukker. |
Forbrug: 1½ liter lage pr. kg. fisk. |
Tid i lage: 10 timer. |
Sildene tages op, skylles godt og tørres med køkkenrulle. |
Derefter lufttørres de i 4 - 5 timer. |
Stik et spyd igennem øjnene på fisken. Du kan også holde 2 sild ryg mod mave og stikke hovedet på den ene sild der har ryggen mod den anden op gennem åbningen ved gællerne og ud gennem munden på den anden, så låses de sammen. |
Hæng Sildene ind i ovnen, der tændes op og når temperaturen er på 70 – 75 grader, dæmpes flammerne og der kommes røgsmuld på, så temperaturen kommer ned på 50 – 60 grader. |
Der røges herefter i ca. 1 time. |
Udbening af røget Sild:
En røget Sild skal være blød og buttet. | |
Bank den let på begge sider med knivens æg, så løsner skindet lettere. | |
Skær hovedet af silden lige bag gællerne. | |
Åbn Silden i bugen og lemp benraden fri så flest mulige ben følger med. | |
Fjern de resterende ben mellem ryg- og brystfileter. | |
Vend hele Silden over på et fad eller en brødskive og bank den atter let på skindsiden med knivsæggen, så er skindet let at fjerne. |
Hvis du vil røge sildefileter er her fremgangsmåden til at udbene dem, røgeproceduren er den samme, men fileterne lægges på en rist. Udbening af fersk Sild:
|
Ingen kommentarer:
Send en kommentar