Hjemmelavet pølse |
Ingredienser 300 g. nakkefilet, kogt 300 g. hakket svinekød evt. nakkefilet 100 g. hakket spæk, evt. saltet 50 g. hakket røget spæk 1 æg 50-75 g. chorizo 3-5 skalotteløg 3 fed hvidløg 2 kviste timian 1 kvist rosmarin lammetarme, størrelse 26-28, eller medistertarme olie Fremgangsmåde Skær den kogte nakkefilet i små tern eller findel kødet med en røremaskine, mens det endnu er lunt. I blenderen bliver det for findelt. Smag til med salt og peber. Bland hakket kød med hakket spæk og rør ægget i. Skær chorizo i små tern og rist dem på en tør pande sammen med løg og hvidløg i små tern. Hæld pandens indhold i farsen. Tilsæt finthakket timian og rosmarin. Bland det lune, kogte kød i farsen. Tilsæt salt og peber. Steg evt. en lille prøvefrikadelle for at kontrollere om smagen er i orden. Kom farsen i tarme. Brug en kødhakker med pølsehorn eller en sprøjtepose, men så er det hårdt arbejde, og det er nemmest, mens farsen er "lun". Fyld ikke tarmene for hårdt - der skal være plads til snor for hver 8-10 cm. Kog pølserne ved svag varme i lidt suppe eller vand 5-10 minutter afhængig af tykkelse. Lad pølserne ligge i suppen i køleskab, indtil de skal bruges. Skyl suppen af pølserne og steg dem i olie. Skindet bliver mest sprødt, hvis olien står halvt op om pølserne under stegningen. |
tirsdag den 6. marts 2012
Hjemmelavet pølse
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
kan de fryses
SvarSlet