Til 600 - 700 gram færdig ost
|
Mælk, kærnemælk og osteløbe blandes og lunes til 40 - 50 grader. Blandingen skal derpå stå ved stuetemperatur i 20 timer. Så hældes massen i et klæde (en stofble er velegnet) så vallen kan løbe fra.
Vallen hældes ud og ostemassen i klædet smages til med ca. ½ tsk. salt. Derefter vendes osten ud i en metalsi. En hjemmelavet træplade, 20 x 20 cm. med udskårne riller på 1 cm. kan også bruges, lav pladen med håndtag.
Der lægges rughalm i bunden af røgeovnen. Det antændes og når det brænder godt, kvæles ilden med yderligere halm, herved opstår der en kraftig røgudvikling.
Osten placeres i røgeovnen og låger og spjæld lukkes helt til, så ilden ikke blusser op igen på grund af ilttilførsel.
Osten røges i ca. 10 minutter og tages ud. Den kan drysses med kommen, hvis du ønsker det.
Nb. - Osteløbe kan købes hos på apoteket, men skal muligvis bestilles hjem først.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar