Koldrøgning af saltede Sild
Røgeopskriften er indsendt af: Mogens Pedersen, Nørresundby.
Friskfangede Sild nedsaltes i ca. 6 uger, tages herefter op og fileteres og alle ben fjernes, derefter flås de og udvandes i 4 timer.
Luftørres herefter i et par timer.
I brandkammeret lægges et lag røgsmuld ud i et 1 til 2 cm. tykt lag, der klappes helt fladt. 1 spiseskefuld sprit hældes ud i smuldet langs brandkammerets åbning og det antændes.
Når flammerne er væk, skulle der gerne være dannet en glødezone i røgsmuldet. Glødezonen vil ved korrekt regulering af luften, vandre ind mod bagvæggen af røgkammeret og give en fin røgudvikling. Når røgudviklingen har været i gang i 10 minutter, sættes risten med filetterne ind i røgeovnen.
Filetterne røges nu ved 20 grader i ca. 10 timer, alt efter tykkelse. Der påfyldes røgsmuld efterhånden som det er brændt ud.
Når filetterne er færdigrøget, skæres de i skiver og serveres på rugbrød med purløg ovenpå, hertil en øl eller snaps.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar