mandag den 5. marts 2012

Tørring

Tørring


Hvorfor tørre røgvaren før røgning?

For at mindske vandindholdet i røgvaren - hvilket giver fastere kød og det sikrer, at f.eks. fisk ikke så let falder ned under røgningen, hvad der helst ikke skulle ske.

Tørringen giver en bedre røg-gennemtrængning - og når vandet fordamper, vil saltkoncentrationen i kødet blive højere, hvilket giver en bedre holdbarhed.

Tørretider:

Det er umuligt - at angive nøjagtige tørretider, da de afhænger af luftens fugtighed, så her må du føle dig frem, idet f.eks. fisk skal føles som pergament og ikke klæbe, når du rører ved skindet.

Spilepinde (tandstikkere) - sat på tværs i bugen af visse fisketyper er også nødvendig.

F.eks. for hornfisk, da bugsiderne på lange fisk er tilbøjelige til at klappe sammen og lukke af for bughulen og derved hindre, at fisken tørrer ordentlig.

Pas på!!!

I den årstid - hvor der er fluer på færde, er det meget vigtigt at hænge røgvaren et sted, hvor fluerne ikke kan komme i kontakt med den.

Du kan lave en rammekasse betrukket med fluenet og med en låge der slutter tæt, til at hænge og tørre røgvaren i. Dette sikrer, at vinden kan blæse frit og fluerne ikke kan komme til røgvaren, men den skal hænge tørt og i skygge.

Vi har lavet rammer med fluenet, der passer til lågeåbningerne i vores røgeovn, det giver gennemtræk og så hænger vores røgvarer både tørt og i skygge .

Ingen kommentarer:

Send en kommentar