søndag den 4. marts 2012

Varmrøgning af svinemørbrad 2

Varmrøgning af svinemørbrad 2

Mørbraden afpudses og lægges i en lage bestående af:

2 liter vand
600 gram kogesalt
100 gram brun farin
1 tsk. enebær
1 tsk. friskkværnet sort peber
3 fed knust hvidløg

Krydderier, knust hvidløg og salt kommes i vandet og koges op, hvorefter det sættes til afkøling.

Mørbraden kommes i den afkølede saltlage. Da mørbraden flyder ovenpå saltlagen, lægges f.eks. en tallerken ovenpå for at trykke mørbraden ned under saltlagen.

Mørbraden skal ligge i saltlagen i 4 døgn og derefter ligge og tørre i et klæde 1 døgn i køleskabet.

Mørbraden røges herefter i 6 timer ved ca. 60 - 70 grader. Strø evt. lidt brændenælder eller enebær ovenpå røgsmulden.

Efter røgningen afkøles mørbraden i køleskab i 1 døgn.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar