Mørbraden afpudses og lægges i en lage bestående af:
2 liter vand |
600 gram kogesalt |
100 gram brun farin |
1 tsk. enebær |
1 tsk. friskkværnet sort peber |
3 fed knust hvidløg |
Krydderier, knust hvidløg og salt kommes i vandet og koges op, hvorefter det sættes til afkøling.
Mørbraden kommes i den afkølede saltlage. Da mørbraden flyder ovenpå saltlagen, lægges f.eks. en tallerken ovenpå for at trykke mørbraden ned under saltlagen.
Mørbraden skal ligge i saltlagen i 4 døgn og derefter ligge og tørre i et klæde 1 døgn i køleskabet.
Mørbraden røges herefter i 6 timer ved ca. 60 - 70 grader. Strø evt. lidt brændenælder eller enebær ovenpå røgsmulden.
Efter røgningen afkøles mørbraden i køleskab i 1 døgn.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar