mandag den 5. marts 2012

Frokostpølser

Frokostpølser
Ingredienser
1 kg. kalve- eller oksepillekød, ansaltet
1 kg. grisehovedkød, ansaltet
1 kg. sokød, gerne noget fedt, ansaltet
½ kg. fersk fedtafpuds
4 g. krydderiblanding pr. kg. kød
skinkelage

Krydderiblanding:
10 g. paprika
15 g. kardemomme
75 g. muskatnød
100 g. hvid peber

Fremgangsmåde
Farsen stoppes i svinetarme 32-34 mm. og afdrejes i passende længder.
De færdige pølser ophænges på røgstok og får lov til at hænge til næste dag, for at farsen kan sætte sig og trække kulør.

Næste dag røges pølserne grundigt i varm røg, sådan at der ikke findes nogen urøgede steder.
Pølserne skoldes derefter ca. 8-10 minutter i vand der er 88-90°C, og efterskylles i kuldslået vand.

Pølserne ophænges derefter på røgstokke sådan at de ikke berører hinanden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar