tirsdag den 6. marts 2012

grillmedister.

grillmedister.

 Den er både egnet til at koge, og så grille, men man kan med stor fordel give den en gang røg inden kogningen.

1 kg Svinekød
400 gr. Røget bacon
1 Stort Løg
1 tsk. Stødt muskat-nød
2 tsk. Koriander
1 tsk. Chili
1 Spsk. Texas hot
2 dl. Okse-boullion
30 gr. Salt
1 stort æg

Kød og løg hakkes (3-5 mm alt afhængig af hvor grov man vil have den). Krydderier og okseboullion (2 dl vand og en okseboullionterning) tilsættes. et røres godt sammen. Til sidst tilsættes salt, og røres godt. Det stoppes i svinetarm, omkring 32-34 mm, og afdrejes i passende størrelse.
Hvis de skal røges, hænges de i ovnen ved 65-70 grader og tørre ca 20 minutter. Derefter tilsættes røgsmuld, og de røges ved 65-70 grader i 1½ time.
Så koges de i 80 grader varmt vand ca 20 minutter (hvis de er urøget er det 30-35 minutter.)
Efter kogning kommes de i kold vand, og afkøles. Derefter hænges de til tørre.

Dette er en dejlig krydret pølse. Man kan sagtens lave andre varianter, f.eks. kan der tilsættes 100 gr. revet ost, og man har en dejlig ostepølse. Det er kun fantasien der sætter grænser.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar