Varmrøgning af Helt
| Start med at skrabe skællene af og fjern gællerne. |
| Når Helten er renset, lægges den i en saltlage. |
| Lage: 1 liter vand og 100 gram salt. |
| Forbrug: 1½ liter lage pr. kg. fisk. |
| Tid i lage: 8 timer. |
| Helten tages op, skylles godt og tørres med køkkenrulle og der isættes tandstikkere i bugen. |
| Derefter lufttørres den i 8 timer. |
| Ovnen opvarmes til 40 grader og fisken hænges ind, derefter hæves temperaturen gradvis fra 40 – 80 grader over en periode af 10 min. |
| De 80 grader holdes i mindst 20 min. ell. mere, alt efter størrelse, derefter dæmpes flammerne og der kommes røgsmuld på, så temperaturen kommer ned på |
| Der røges herefter i ca. 1½ - 2 timer. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar