mandag den 5. marts 2012

Varmrøgning af Helt

Varmrøgning af Helt


Start med at skrabe skællene af og fjern gællerne.
Når Helten er renset, lægges den i en saltlage.
Lage: 1 liter vand og 100 gram salt.
Forbrug: 1½ liter lage pr. kg. fisk.
Tid i lage: 8 timer.
Helten tages op, skylles godt og tørres med køkkenrulle og der isættes tandstikkere i bugen.
Derefter lufttørres den i 8 timer.

Ovnen opvarmes til 40 grader og fisken hænges ind, derefter hæves temperaturen gradvis fra 40 – 80 grader over en periode af 10 min.
De 80 grader holdes i mindst 20 min. ell. mere, alt efter størrelse, derefter dæmpes flammerne og der kommes røgsmuld på, så temperaturen kommer ned på ca. 50 – 60 grader.
Der røges herefter i ca. 1½ - 2 timer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar