Varmrøgning af Hornfisk
Start med at fjerne gællerne og hvis der sidder fedt i bugen, fjernes det også. |
Når Hornfisken er renset, lægges den i en saltlage. |
Lage: 1 liter vand og 80 gram salt. |
Forbrug: 1½ liter lage pr. kg. fisk. |
Tid i lage: små i 6 timer, store i 10 timer. |
Hornfisken tages op, skylles godt og tørres med køkkenrulle og der isættes tandstikkere i bugen. |
Derefter lufttørres den i ca. 6 - 8 timer. |
Ovnen opvarmes til 40 grader og fisken hænges ind, derefter hæves temperaturen gradvis fra 40 – 80 grader over en periode af 25 min. |
De 80 grader holdes i 10 min., derefter dæmpes flammerne og der kommes røgsmuld på, så temperaturen kommer ned på ca. 50 – 60 grader. |
Der røges herefter i ca. 2 – 3 timer. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar