mandag den 5. marts 2012

Varmrøgning af Hornfisk

Varmrøgning af Hornfisk


Start med at fjerne gællerne og hvis der sidder fedt i bugen, fjernes det også.
Når Hornfisken er renset, lægges den i en saltlage.
Lage: 1 liter vand og 80 gram salt.
Forbrug: 1½ liter lage pr. kg. fisk.
Tid i lage: små i 6 timer, store i 10 timer.
Hornfisken tages op, skylles godt og tørres med køkkenrulle og der isættes tandstikkere i bugen.
Derefter lufttørres den i ca. 6 - 8 timer.

Ovnen opvarmes til 40 grader og fisken hænges ind, derefter hæves temperaturen gradvis fra 40 – 80 grader over en periode af 25 min.
De 80 grader holdes i 10 min., derefter dæmpes flammerne og der kommes røgsmuld på, så temperaturen kommer ned på ca. 50 – 60 grader.
Der røges herefter i ca. 2 – 3 timer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar