Varmrøgning af Hornfisk

| Start med at fjerne gællerne og hvis der sidder fedt i bugen, fjernes det også. |
| Når Hornfisken er renset, lægges den i en saltlage. |
| Lage: 1 liter vand og 80 gram salt. |
| Forbrug: 1½ liter lage pr. kg. fisk. |
| Tid i lage: små i 6 timer, store i 10 timer. |
| Hornfisken tages op, skylles godt og tørres med køkkenrulle og der isættes tandstikkere i bugen. |
| Derefter lufttørres den i ca. 6 - 8 timer. |
| Ovnen opvarmes til 40 grader og fisken hænges ind, derefter hæves temperaturen gradvis fra 40 – 80 grader over en periode af 25 min. |
| De 80 grader holdes i 10 min., derefter dæmpes flammerne og der kommes røgsmuld på, så temperaturen kommer ned på ca. 50 – 60 grader. |
| Der røges herefter i ca. 2 – 3 timer. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar