Varmrøgning af Geddefileter
Start med at filettere Gedden. |
Når Geddefileten er renset, tørsaltes den. |
Tørsaltning: Gnid fileten ind med groft salt, mest på den tykkeste del. |
Tørsaltningstid: 8 timer. |
Geddefileten tages op, skylles godt og tørres med køkkenrulle. |
Derefter lufttørres den i 2 timer. Kan herefter krydres med citronpeber, chilli eller andre stærke krydderier. |
Ovnen opvarmes til 40 – 50 grader og Geddefileten lægges på en rist. |
Derefter hæves temperaturen gradvis til den når 80 – 90 grader over en periode af 10 min. |
De 80 – 90 grader holdes i 15 – 20 min., derefter dæmpes flammerne og der kommes røgsmuld på, så temperaturen kommer ned på 50 – 60 grader. |
Der røges herefter i ca. 1 time. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar