mandag den 5. marts 2012

Varmrøgning af Geddefileter

Varmrøgning af Geddefileter


Start med at filettere Gedden.
Når Geddefileten er renset, tørsaltes den.
Tørsaltning: Gnid fileten ind med groft salt, mest på den tykkeste del.
Tørsaltningstid: 8 timer.
Geddefileten tages op, skylles godt og tørres med køkkenrulle.
Derefter lufttørres den i 2 timer. Kan herefter krydres med citronpeber, chilli eller andre stærke krydderier.

Ovnen opvarmes til 40 – 50 grader og Geddefileten lægges på en rist.
Derefter hæves temperaturen gradvis til den når 80 – 90 grader over en periode af 10 min.
De 80 – 90 grader holdes i 15 – 20 min., derefter dæmpes flammerne og der kommes røgsmuld på, så temperaturen kommer ned på 50 – 60 grader.
Der røges herefter i ca. 1 time.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar