mandag den 5. marts 2012

Varmrøgning af Stenbider:

Varmrøgning af Stenbider:



Denne fisk fanger du ikke så tit, så den må du måske købe hos din fiskehandler, men få ham til at klargøre den til røgning, den er ikke så nem at flå.

Husk det skal være en han-stenbider.

Lagesaltes i 1 liter vand og 300 gram groft salt pr. kg. fisk i 2 timer.

Skyl den derefter godt i koldt vand og tør den med køkkenrulle.

Læg den derefter i pres et døgns tid så vandet kan komme ud af den.

Røgeovnen varmes op til ca. 80 - 100 grader, Stenbideren lægges på en rist i ovnen i 10 minutter, derefter kommes røgsmuld på, så temperaturen kommer ned på ca. 60 grader. Herefter røges der i ca. 1½ - 2 timer.

2 kommentarer:

  1. det smager rigtig godt jeg har været på oden i dag købt stenbider han
    ryger nu

    SvarSlet
    Svar
    1. Den smager rigtigt god med lidt hjemmelavet aioli med hvidløg

      Slet