søndag den 4. marts 2012

Halvvarmrøgning af Bacon

Halvvarmrøgning af Bacon

Indsendt Af Mogens Lyngsdal

Hjemmerøget bacon er bare nummer 1.

Jeg har nu prøvet denne fremgangsmåde nogle gange, og jeg får stor ros for den.

Skær benene fra en ribbenssteg og læg stegen i saltlage.

Blandingen laver du således:

Bring vand i kog med timian og oregano. Spar ikke på urterne. Tag urterne op efter ca. 1 time og afkøl vandet.

Lav en saltlage, hvor du bruger krydderurtevandet og suppler op med afkølet saltet vand i flg. målestok:

1 liter vand, 80 gram salt og 20 gram mørkt farin.

Baconen trækker i 3 døgn og tørres i 3 døgn.

Ryg den i 3 timer ved 40 - 50 graders varme.

Den får du ikke bedre andre steder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar