mandag den 5. marts 2012

KOLDRØGNINGEN`S ABC

KOLDRØGNINGEN`S ABC

Ved røgning under de 40 grader ( kold eller halvvarm-røget) spille afstanden mellem brændkammeret og de ting man vil røge, en stor rolle. Jo kortere afstand, des mindre varme skal man opnå, derfor antænder vi kun det fine savsmuld for at holde temperaturen nede. Men mange gange, selv om vi mener at der er en god gennemgang af ventilation, går gløden ofte ud fordi den ikke får træk nok, det kan sammenlignes med at holde gang i tobakspiben, eller også er afstanden så kort, at vi har svært ved at holde temperaturen nede. Adskiller vi derimod brændkammeret fra ovnen, og tilslutter et mellemled, vil en større afstand bevirke at vi kan sætte lidt mere fut i savsmuldet, enten ved at sætte en lille spritbrænder under savsmuldet, eller sætte en lille batteridreven ventilator foran smuldet, så får vi en meget større glød, med en temperatur og en røgmængde vi bedre kan styre. Fordelen ved adskillelsen er at man ikke behøver at ha´ en kæmpe ovn, hvor afstanden mellem brændkammer og de ting der skal røges er stor nok. Så har man en mindre ovn, eller vil bygge en, og samtidig vil koldrøge, så er min erfaring at de bedste betingelser er at lave et separat brændkammer.

Tips: En gammel bordovn, en udrangeret kuglegrill (bordmodel) en hvilken som helst metalkasse med låg, påsat et stykke nedløbsrør i metal, eller et ventilationsrør ligeledes i metal som mellemled.
Til tætning mellem brændkamret og ovnen, er KEMISK METAL fra Plastic Padding, perfekt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar