tirsdag den 6. marts 2012

Kålpølser med gammeldags grønlangkål

Kålpølser med gammeldags grønlangkål

Til 4 personer
500 g hakket, kogt grønkål
250 g hakket, kogt hvidkål
3-4 mellemstore kogte kartofler
4-5 dl. bouillon
75 g smør
salt og peber
ca. 5-8 stk. Slagter Lampe kålpølser

Tilberedning af grønlangkål

Varm ovnen op til 150°C. Smør smeltes ved svag varme i en tykbundet gryde (gryden skal være ovnfast). Grønkål og hvidkål tilsættes og varmes langsomt op. Bouillon tilsættes lidt efter lidt under om-røring. Kartofler moses groft med en gaffel og tilsættes. Resten af bouillonen tilsættes og retten smages til med salt og peber. Gryden med låg stilles i ovnen i ca. 45 min.

Tilberedning af kålpølser

Kålpølserne kommes i kogende vand. Sluk for varmen og lad gryden stå på den varme kogeplade i 30 min. derefter er Kålpølserne klar til servering. Tilbehør: Serveres med hvide og brune kartofler, sennep og rødbeder.

Tip

Grønlangkålen må gerne stå længere tid i ovnen - retten bliver blot endnu bedre.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar