søndag den 4. marts 2012

Halvvarmrøgning af Ene-skærepølse

Halvvarmrøgning af Ene-skærepølse

1 kg. magert oksekød
500 gr. svinesmåkød
400 gr. fersk spæk u/svær
60 gr. salt
2 tskf. allehånde
2 tskf. hvid peber
1 tskf. groftkværnet sort peber
1 spskf. finthakket merian
4-5 fed knust hvidløg
1 tskf. hele sennepsfrø
2 dl. koldt vand

Oksekød og svinesmåkød hakkes én gang, spækket skæres i meget små stykker ca. 3 x 3 mm. Krydderierne rystes sammen med vand, hvorefter det hele blandes og æltes meget omhyggeligt. Derefter stoppes det hele i kunsttarme der er ca. 4 cm i dia. og 25 cm. lange og der må ikke være luftblære i.
De hviler herefter et døgn i køleskabet.
Næste dag røges de med bøgesmuld tilsat rigeligt med ene i ca. 6 timer ved 40 - 50 grader.
Der bliver ca. 8 pølser i overnævnte størrelse, ud af portionen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar