søndag den 4. marts 2012

Koldrøgning af Vildt-spegepølse 1

Koldrøgning af Vildt-spegepølse 1

Ingredienser til 2 pølser:

1 kg. vildtkød fra rådyr eller hjort
(alt ureelt kød befriet for sener kan anvendes)
400 gr. svinespæk (kan udelades, så den bliver fedtfattig)
1 tsk. stødt, sort peber
½ tsk. timian
1/4 tsk. allehånde
3 enebær
1/4 tsk. rosmarin
60 gr. salt
1/4 dl. vand
2 pølsetarme, 60 mm.

Tarme kan købes hos din slagter, men skal måske bestilles i forvejen. Tarme af kunststof skal opblødes i koldt vand i en ½ time inden anvendelsen.

Brug kun tørrede krydderier og krydderurter.

Kød og spæk hakkes lidt groft. Alle krydderierne stødes i en morter eller blendes og blandes med saltet. Rør så pølsefarsen med krydderiblandingen og vandet, til den er sej. Fyld farsen i tarmene, skal stoppes fast uden luftblærer (kan punkteres med en nål) og bind stramt for enderne med snor.

Lad pølserne tørre i 1 uge, helst et køligt sted hvor der er under 5 grader.

De koldrøges ved 20 grader i 24 timer, gerne med enebær- og lyngkviste iblandet røgsmulden, bind en snor i begge ender af pølserne ved ophængningen og vend dem efter 12 timer.

Efter røgningen hænges pølserne til tørre i mindst 14 dage, gerne længere, det gør dem skærefaste og øger smagen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar