Enebærrøget skærepølse |
Ingredienser 1 kg. magert oksekød 500 g. svinekød 400 g. fersk spæk uden svær 60 g. salt evt. nitritsalt 2 tsk. allehånde 2 tsk. hvid peber 1 tsk. groftkværnet peber 1 spsk. smuldrer oregano eller finthaket merian 4-5 fed knust hvidløg 1 tsk. hele sennepsfrø 2 dl. koldt vand Fremgangsmåde Oksekød og svinekød hakkes én gang. Spækket skæres i meget små stykker (ca. 3x3 mm.). Krydderierne rystes med vand, hvorefter det hele blandes og æltes meget omhyggeligt. Stoppes i svinetarme eller oksekrogtarme (ca. 25 cm. ). Hviler et døgn i køleskab. Røges med bøgesmuld tilsat rigeligt med enebær i ca. 6 timer, ikke for varmt. portionen giver ca. 8-9 pølser af den nævnte størrelse. |
mandag den 5. marts 2012
Enebærrøget skærepølse
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar