mandag den 5. marts 2012

Enebærrøget skærepølse

Enebærrøget skærepølse
Ingredienser
1 kg. magert oksekød
500 g. svinekød
400 g. fersk spæk uden svær
60 g. salt evt. nitritsalt
2 tsk. allehånde
2 tsk. hvid peber
1 tsk. groftkværnet peber
1 spsk. smuldrer oregano eller finthaket merian
4-5 fed knust hvidløg
1 tsk. hele sennepsfrø
2 dl. koldt vand

Fremgangsmåde

Oksekød og svinekød hakkes én gang.
Spækket skæres i meget små stykker (ca. 3x3 mm.).
Krydderierne rystes med vand, hvorefter det hele blandes og æltes meget omhyggeligt.
Stoppes i svinetarme eller oksekrogtarme (ca. 25 cm. ).
Hviler et døgn i køleskab.
Røges med bøgesmuld tilsat rigeligt med enebær i ca. 6 timer,
ikke for varmt. portionen giver ca. 8-9 pølser af den nævnte størrelse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar