tirsdag den 6. marts 2012

RULLEPØLSE & RØGET MØRBRAD

RULLEPØLSE & RØGET MØRBRAD


100 gram salt
80 gram farin pr. litter vand.
15-20 peberkorn
15 enebær der lige er trykket med bladet af en kniv.
1 strøget spk.organo
4 lauerblade
en lille buket timian
koges godt igennem og køles af.
De afpudsede mørbrader pudses af og ryger i lagen,og så er det tid til rullepølse slaget.
Nitrit og godt med grofthakket sort peber og en god håndfuld revet løg og et godt drys galetine
rulles og snøres, så ca 24 timer i lagen.
Mørbraderne fik 10-12 timer,skylles godt og så er de klar til rygning.
[/i][/b]

Den hjemmebyggede PID tiklsluttes ovnen.

Og godt med røg i 4 timer

Så ser de sådan ud, ved at give dem den lave varme og så lidt længere tid gør at de er meget
saftige og lige som fløjel at bide i ::-o:

Så blev det rullepølsens tur,og nu skulle der prøves noget nyt, efter afskyldning blev dyret proppet
i en af grillbutikkens kraftige og lange vacumposer,og suget vacum til den store guldmedalje,derpå proppet ned
i en gammel aflang friturekoger, fyldt op med vand og samme PID justeret til 83 grader,føleren monteret
med et elastik så der var direkte kontakt til kødet og godt 3 timer senere var den klar til presning.

indtil nu var der ikke gået en dråbe saft til spilde, så det var med spænding da møtrikkerne blev strammet,posen
var jo blevet rimelig blød i badet,så jeg klippede et lille hak i den øverste spids for at tage trykket inden det sidste nyk
på fløjmøtrikkerne.

Slutresultat det var simpelthen den mest saftige og velsmagende rullepølse jeg til dato har lavet, så det er ikke sidste gang
at rulledrengen bliver vacummeret. .-Y
Rullepølsen blev delt,og den ene halvdel skal overnatte i rygeovnen til en gang i morgen middag..MUMS .-s

Så vil jeg ønske alle medlemmer her i grillklubben en glædelig jul
og et lykkebringende nytår med masser af nyt grej og gode forsøg.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar