Cervalatpølse 1 |
Ingredienser 1 kg magert svinekød 250 g fedt svinekød 1/2 kg magert oksekød 250 g spæk i terninger 1/2 tsk. st. hvid peber 1/2 tsk. hel hvid peber 3 spsk salt 1/2 tsk. salpeter 1 tsk. sukker kødfarve Fremgangsmåde Kødet hakkes 6 gange gennem maskinen, æltes godt med krydderierne og tilsættes ganske lidt kødfarve. Hvis farsen er alt for fast, æltes lidt hovedsuppe i. Massen fyldes i smalle spegepølsetarme, der stoppes fast og prikkes med en fin stoppenaal, medens man stopper. Pølserne saltes 1 døgn i en mættet saltlage og hænges to døgn på et luftigt, køligt sted. Røges meget svagt. Kan derefter enten koges eller hænges et par uger i kølig lufttræk, så de bliver faste at skære af. Holder sig ikke ret længe. |
mandag den 5. marts 2012
Cervalatpølse 1
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar