mandag den 5. marts 2012

Cervalatpølse 1

Cervalatpølse 1
Ingredienser
1 kg magert svinekød
250 g fedt svinekød
1/2 kg magert oksekød
250 g spæk i terninger
1/2 tsk. st. hvid peber
1/2 tsk. hel hvid peber
3 spsk salt
1/2 tsk. salpeter
1 tsk. sukker
kødfarve

Fremgangsmåde
Kødet hakkes 6 gange gennem maskinen, æltes godt med krydderierne og tilsættes ganske lidt kødfarve.
Hvis farsen er alt for fast, æltes lidt hovedsuppe i.
Massen fyldes i smalle spegepølsetarme, der stoppes fast og prikkes med en fin stoppenaal, medens man stopper.
Pølserne saltes 1 døgn i en mættet saltlage og hænges to døgn på et luftigt, køligt sted.
Røges meget svagt.
Kan derefter enten koges eller hænges et par uger i kølig lufttræk, så de bliver faste at skære af.
Holder sig ikke ret længe.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar