tirsdag den 6. marts 2012

Røget medister

Røget medister
Ingredienser
2 kg. fersk kalvekød
3 kg. fersk flæskekød, lyst og lidt fedt
3 kg. skåret, fast spæk som til spegepølse
240 g. salt
8 g. salpeter
16 g. sukker
8 g. peber
4 g. paprika
4 g. kardemomme
50 g. sirup
15 g. træeddike eller 120 g. løg hakket med kalvekød (27 g. løgpulver)

Fremgangsmåde

Kalvekødet hakkes efter lidt af saltet er blandet i det, gennem 2 mm skiven på kødhakkeren.
Derefter æltes flæskekød, spæk og samtlige krydderier godt sammen med kalvekødet, og når dette er sket, hakkes det hele gennem 8 mm skiven på wolfen, og derefter æltes massen igen grundigt igennem.
Nu sprøjtes farsen i krogtarme, svinetarme eller smalle skæver, hvorefter pølserne et øjeblik dyppes i en svag opløsning af tarmfarve. Dette er dog ikke absolut nødvendigt, men kuløren bliver noget pænere ved dette.
Pølserne hænges nu til fortørring i 4-6 dage, så at fugtigheden kan trænge ud af pølsemassen.
Derefter røges pølserne i kold røg i 4-6 dage.

1 kommentar:

  1. 4-6 dage i røgovnen lyder af meget for en pølse

    SvarSlet