søndag den 4. marts 2012

Røgning af grøntsager:

Røgning af grøntsager:



Auberginer:
Når du nu røger fisk, skulle du prøve at lave en sovs af røgede auberginer til f.eks. røget ørred.
Auberginerne skal røges til de er så møre, at de falder let sammen. Flæk dem på langs og skrab frugtkødet op i en gryde. Pisk det igennem over lavt blus og tilsæt gradvis klatter af smør til det bliver til en ret tyk grøn sovs. Olivenolie kan erstatte smørret. Smag til med salt, peber, hakket persille og lidt knust hvidløg og evt. nogle dråber citronsaft. Server sovsen lun.



Kartofler - nye:
Hos Jan Hurtigkarl & Co i Ålsgårde røger de nye kartofler. Kartofler i medium størrelse koges næsten færdige i vand med 3 gange så meget salt, som man normalt bruger og røges derefter ved så svag varme som muligt - gerne i op til en time. Det er bare Mums.



Peberfrugter:
Røde og grønne peberfrugter kan røges til de er meget møre og pilles for det tynde og efter røgningen, sorte skind. De kan serveres i tynde strimler blot vendt i lidt olivenolie med et drys grønt over.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar