Ja så blev min rådyrkølle færdig røget.
Men for at komme til begyndelsen skal vi 23 dage baglæns.
Den 14 januar blev køllen lagt i en ren saltlage.
Men først fjernede jeg nøglebenet.
Desværre havde jeg problemer med min pc i de dage og har desværre mistet nogle af billederne jeg tog de dage.
Nå men her kan man se hvor køllen blev skåret op så nøglebenet kunne fjernes:
Og her er køllen på vej til at blive pakket ind i en blanding af ½ salt og ½ nitritsalt:
Først lå køllen pakket ind i tørt salt i 2 døgn, og jeg havde sørget for at strø godt med blandingen i det åbnede kødflade efter nøglebenet var fjernet.
Så blev kødet taget op af fadet og lagt i en kasse i en saltlage på 17 saltgrader:
Som køllen blev nedsænket i :
Her lå den i 8 dage
Så blev den taget op af lagen og lagt direkte tilbage i køleskabet til modning:
Efter at have ligget og modnet i 8 dage blev køllen taget ud:
og lagt i en spand og skyllet:
Først blev spanden fyldt med vand og køllen lå i vandet i 2 timer:
Så blev vandet hældt ud og fyldt med rent vand igen, og nu lå køllen i vandet igen i ca 5 timer.
Så blev den taget op af spanden og snørret.
Og lad mig sige det som det er, jeg er blevet bedre til at snørre, men jeg skal have fat i noget stærkere snor til næste gang, for jeg kunne ikke stramme snoren nok op, uden at den begyndte at knække
:
Nu blev den hængt op i viktualierummet, som er 12 grader varmt, i et døgn, så var den klar til at komme i røgeovnen.
Jeg havde skrevet om mit projekt på facebook, og Angus sendte mig en mail om det måske var for koldt til, at røge i de dage, da det var meget koldt om natten.
Det fik mig til at ringe til Jacob, som har Danishoutdoor, hvor jeg har købt røgovnen, og efter at have snakket lidt med ham blev jeg klar over, at jeg måtte røge om dagen, da jeg kunne risikere, at kødet ville fryse om natten.
Nå men temperaturen lå på 3 minus grader, da jeg startede op:
Her er min røgbakke:
Det mørke oven på røgsmulden var
Malet enebær
og malet ajwainfrø som i smag minder om timian:
En kaffe ske sprit i det ene hjørne:
tændt med en ligher:
og skuffen ind i røgovnen:
Hvor køllen allerede var hængt op....her er den efter 1. gang røg:
Og temperaturen var næsten konstant 4 grader i røgovnen i alle 3 dage jeg har røget den.
Jeg overvejede, at komme den i en gang til i dag, men nu synes jeg smagen er perfekt, så jeg betragter den som færdig røget:
Og disse 3 skiver røg lige ind i munden på den gamle her, og nøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøj hvor har den en pragtfuld smag.
Og nu er der meget langt tid til det er påske.
Det ser lækkert ud, kan du ikke forklare hvad der menes med saltgrader? Mvh Mark
SvarSletSuper beskrivelse og super med billeder så jeg også forstår det..Tusind tak !!
SvarSletTakker mange gange jeg er glad for at du kan bruge min beskrivelse på køllen
SvarSlet